Patru tipuri diferite de biciclete.

14 opțiuni și stiluri diferite de biciclete (Cel mai bun ghid)

În momentul în care m-am mutat în cealaltă parte a țării pentru a începe facultatea, primul lucru pe care l-am împachetat a fost bicicleta. Nu am luat-o cu mine din cauză că aveam nevoie de transport, ci pentru a rămâne întreg la minte.

Stresul facultății nu m-a copleșit atâta timp cât am putut să scap în libertatea oferită de plimbările pe bicicleta mea.

Ca un ciclist rutier avid, parcurg aproximativ 50 de kilometri zilnic. Având în vedere ce rol proeminent are ciclismul în viața mea, are sens ca noul meu propietar să le spună noilor mei colegi de apartament, pe care încă nu i-am întâlnit, despre dragostea mea de drum.

Din păcate, ea nu a înțeles nuanțele semantice ale sportului, ea le-a spus colegilor mei de cameră că un “biker” se va muta cu ei.

Așteptându-se ca eu, un biker, să vin pe șosea acompaniat de vuietul motorului, îmbrăcat în piele și pe un Harley, aceștia au fost destul de surprinși în momentul în care eu, un ciclist, am venit îmbrăcat în spandex, pedalând un Trek.

Chiar dacă te consideri un biker, ciclist, cursier sau navetist, există o bicicletă pentru tine.

Bicicletele oferă o oportunitate pentru exerciții și pentru relaxare, indiferent de nivelul competenței. Haide să aruncăm o privire la ce opțiuni ai când vine vorba de alegerea celei mai bune biciclete pentru tine.

Bicicletă cursieră

Bicicletă cursieră portocalie.

Cunoscută și ca bicicletă pentru curse, bicicletă cursieră este una dintre cele mai populare stiluri de biciclete. Dacă te-ai uitat vreodată la Tour de France și ai văzut cicliștii cum urcă pe Pyrenees sau pedalează spre victorie pe o secțiune urbană și plată a cursei, atunci ai văzut versatilitatea și performanța pe care bicicletele cursiere le oferă.

Din fericire pentru restul dintre noi, bicicletele cursiere nu sunt dar pentru cicliștii profesioniști: sunt perfecte pentru cei care vor să se relaxeze și să aibă parte de un antrenament bun sau să participe într-o cursă de amatori.

Bicicletele rutiere sunt preferatele mele. Nu merg pe bicicletă pentru a face naveta, merg pentru a-mi împinge corpul către limitele sale fizice. Sunt un ciclist de rezistență, nu unul pentru curse sau un navetist.

Pentru mine contează antrenamentul și provocarea fizică. Vreau să merg repede pe teren drept și să fiu puternic atunci când urc pe dealuri, în timp ce inima îmi pompează, iar plămânii plesnesc după efort.

Bicicletă cursieră îmi oferă versatilitatea pentru a face acest lucru.

Bicicletele cursiere sunt proiectate pentru a fi folosite pe drumuri, nu pe trasee. Au cea mai bună performanță atunci când mergi pe pavaj.

Bicicletele cursiere sunt mai ușoare decât majoritatea celorlalte tipuri de biciclete, iar cu cât sunt mai ușoare cu atât mai bine, atunci când vine vorba de biciclete cursiere de performanță pentru competiții. Unele pot fi făcute din fibră de carbon sau au anumite componente făcute din carbon.

Carbonul este un material foarte ușor, ceea ce este util, în special atunci când mergi pe dealuri sau la munte, din moment ce orice greutate în plus a bicicletei (sau a corpului tău) poate să te încetinească și să îngreuneze progresul.

Bicicleta mea cursierã foloseşte un cadru de aluminiu, cu o furcã din carbon. Când vine vorba de performanțã, poți sã o foloseşti pentru a merge pe şosea, iar acest lucru este bine pentru mine, din moment ce merg cu ea recreațional pentru exercițiu şi ca o provocare personalã, însã nu particip la competiții.

De asemenea bicicletele cursiere folosesc roți subțiri, ce ajutã când vine vorba de vitezã. Unele roți au striații mai fine ce ajutã cu tracțiunea pe timp de ploaie sau pe drumuri murdare, în timp ce altele sunt complet netede, pentru curse – precum ale mele.

Deşi nu particip la curse, apreciez cât de netede sunt aceste roți.

Roțile mai uşoare îți îmbubãtãțesc performanța, în acelaşi fel în care greutatea cadrului bicicletei poate avea un impact.

De asemenea, bicicletele cursiere au un design al ghidonului în formă de corn de berbec, cunoscute și ca picături. Acestea îți oferă niște opțiuni pentru felul în care le folosești.

Când urci pe un deal lung, s-ar putea să ți se pară mai confortabil să îți pui mâinile pe partea de sus a mânerelor.

Dacă ești pe un drum drept și lung ce necesită rezistență, atunci dacă îți pui mâinile în interiorul sau la baza mânerelor, s-ar putea să fie mai eficient și mai confortabil.

În alte circumstanțe, dacă vrei să mergi pe bicicletă în picioare pentru a câștiga niște viteză, ar trebui să îți pui mâinile pe pârghiile de la frână pentru a avea parte de o prindere mai bună și mai puternică. De obicei ajung să îmi țin mâinile în acest mod, însă nu este cea mai confortabilă poziție pentru toată lumea.

Bicicletele cursiere oferă un număr de opțiuni pentru mecanism. Versatilitatea mecanismului îți poate oferi opțiuni atunci când încerci să urci o pantă, să sprintezi sau în timpul părților de rezistență ale călătoriei tale.

Un mechanism ușor poate fi bun pentru când trebuie să urci pante lungi, în timp ce unul mai greu s-ar putea să fie potrivit atunci când ești pe o secțiune dreaptă, unde ai vrea să ai parte de o anumită viteză, dar să-ți menții și ritmul pentru o perioadă mai lungă.

Îmi amintesc că atunci când eram mic am vrut mereu să scap de bicicleta mea de copil și să-mi iau una mai serioasă cu 10 viteze. Acum am o bicicletă cursieră cu un mecanism de lanț triplu, ce oferă 27 de viteze.

Sincer să fiu, probabil că nu am nevoie de toate aceste viteze, din moment ce nu trebuie să urc pante abrupte în locul în care locuiesc. Un pedalier dublu ce oferă 20 de viteze mi-ar fi suficient.

Multe biciclete cursiere de performanță oferă un inel triplu pentru lanț, deci, dacă îți place să te întreci sau să îți exersezi rezistența, caută o bicicletă cursieră cu inel triplu pentru lanț.

Dacă plănuiești să o folosești doar pentru transport, atunci probabil că nu contează, luând în calcul că nu trebuie să o folosești pentru a traversa munții.

Bicicleta de munte (Mountain Bike)

Bicicleta mountain bike rosie.

În timp ce mie îmi place să merg pe șosea, alții preferă traseele. O bicicletă de munte poate să te ducă unde una cursieră nu ajunge – în pădure. Dacă ești în căutarea unei provocări diferite – și a unei priveliști diferite – atunci probabil că bicicleta pentru munte este pentru tine.

Indiferent dacă îți plac potecile înguste sau terenurile accidentate, sigur există o bicicletă de munte care să fie bună pentru nevoile tale.

Bicicletele de munte sunt mult mai solide decât cele cursiere. Cadrul lor este mai mare și oferă opțiuni de suspensie diferite, față de cele oferite de bicicletele cursiere, pentru a absorbi mai bine șocul produs de corpul tău în momentul în care mergi pe teren accidentat.

Tipul de suspensie pe care alegi să  îl folosești va fi determinat de tipul de drum pe care mergi. Suspensia face mai mult decât să absoarbă șocul, îți asigură și tracțiunea, aceasta fiind vitală pentru suprafețele denivelate și imprevizibile de care poți da pe un traseu. În același timp îți poate oferi și un control mai bun.

Bicicletele de munte au ghidonul drept, și au mai puține opțiuni când vine vorba de mecanism, din moment ce sunt proiectate special pentru a te ajuta pe când ești pe drumuri abrupte și accidentate.

Există trei tipuri principale de biciclete pentru munte:

  • HardTail – Acest tip de bicicletă pentru munte oferă doar suspensie frontală. Dacă drumul pe care te plimbi nu este prea pietros sau accidentat, atunci această opțiune ar trebui să fie suficientă.
  • Full-Suspension – Oferă atât suspensie frontală cât și în spate. Acesta este un tip de bicicletă performantă pentru munte ce oferă versatilitate pe mai multe tipuri de terenuri și pentru mai multe stiluri de ciclism. Chiar și în această clasificare vei găsi opțiuni de rezistență, cross-country și pentru trasee.
  • Rigid – Fără suspensii

Indiferent de ce configurație de suspensii alegi să folosești, este important să te asiguri că verifici în mod regulat suspensiile bicicletei tale de munte pentru a te asigura că rămâne la o performanță dorită și tu poți să fii în siguranță și confortabil pe traseul.

Bicicletă pentru triatlon

Bicicleta pentru triatlon albastra sprijinita de un zid.

Dacă vrei să te apuci de triatlon, atunci o bicicletă cursieră bună este suficient pentru început, însă dacă plănuiești să concurezi mai frecvent sau vrei să participi la evenimentele de rezistență, precum cel de distanță Ironman, atunci ar fi o idee bună să investești într-o bicicletă bună pentru triatlon.

Bicicletele pentru probele cronometrate sunt similare cu cele cursiere, însă designul este optimizat pentru a fi mai aerodinamic.

Roțile și cadrul sunt mai ușoare, însă structura ghidonului este diferită.

Există două opțiuni pentru ghidon.

Au ghidon orientat în față, care îți permite să te apleci cât mai mult posibil, în timp ce mâinile și brațele se orientează în fața corpului.

De asemenea au o opțiune de ghidon ce iese în lateral, ce te ajută cu direcția și cu generarea impulsului de moment, atunci când este nevoie.

Bicicletele de triatlon nu oferă la fel de mult control precum o bicicletă cursieră, și, ca rezultat, sunt proiectate pentru a fi folosite când ești singur pe drum și nu în grup, precum în cadrul unei curse.

Bicicletele de triatlon pot fi folosite pentru probele contra cronometru din cadrul curselor. Oferă o aerodinamică excelentă și sunt perfecte pentru a-ți aduce bicicleta într-o poziție cât mai bună pentru a-ți mări viteza și eficiența pentru eforturile mai mici cerute de un eveniment contra cronometru.

Bicicletă cu o singură viteză

Bicicleta cu o singura viteza sprijinita de un stalp.

Dacă vrei să participi la curse de ciclism pe pistă la velodromul local, atunci bicicleta cu o singură viteză s-ar putea să fie o opțiune pentru tine.

Conceptul este similar cu cel de alergare pe pistă, însă cursele de ciclismul pe pistă implică mersul pe bicicletă și competiția în jurul unui traseu oval.

În cazul curselor de ciclism pe pistă, traseul este oval, din lemn și înclinată. Necesită un nivel de antrenament și competență pentru a putea să participi într-o asemenea cursă.

Tipul de bicicletă folosit în cursele de ciclism pe pistă este cunoscut ca bicicletă cu mecanism fix, și este exact ce spune și numele, fixată pentru a putea folosi doar o singură viteză.

Bicicletele cu mecanism fix oferă doar abilitatea de a folosi o singură viteză și trebuie să dai din pedale tot timpul, altfel bicicleta se va opri, luându-i din abilitatea de a mișca cu ușurință, lucru pe care îl poți face cu alte tipuri de biciclete, precum cele cursiere sau cele de munte.

Uneori, o bicicletă cu mecanism fix nici măcar nu va avea frâne, din moment ce designul îi permite să se oprească în momentul în care nu mai dai din pedale.

Bicicletele cu mecanism fix sunt cel mai bine utilizate pe piste de curse și nu ar trebui folosite pe drum sau pe trasee.

Bicicletă electrică

Bicicleta electrica vazuta de la nivelul solului.

Bicicletele electrice cresc în popularitate în rândurile cicliștilor amator sau a celor competitivi.

Majoritatea bicicletelor din acest articol pot fi convertite să fie biciclete electrice prin adăugarea unui motor mic.

Acesta ajută când vine vorba de pedalat și reduce din efortul acestei acțiuni. Deși, nu elimină complet nevoia de a da din pedale: bicicleta electrică nu este o bicicletă cu motor.

Unii navetiști susțin că bicicleta electrică oferă un mod mai rapid și mai eficient de a ajunge la muncă, în timp ce îți oferă și o cantitate moderată de exerciții.

BMX

Bicicleta BMX verde.

Dacă îți place să faci scheme cu bicicleta, atunci stilul BMX este potrivit pentru tine. Aceste biciclete au un cadru mic și un ghidon orientat spre exterior. Bicicleta este proiectată pentru a se învârti, răsturna, răsuci și pentru sărituri.

Au niște anvelope cu striații ce sunt mai mari decât a bicicletelor cursiere normale, permițându-le să aibă tracțiune pe drumurile noroioase sau pentru a-ți permite să faci cascadorii.

Poți să le folosești pentru curse pe drum noroios sau în competiții de cascadorii.

Aceste biciclete pot oferi o opțiune bună pentru copiii ce abia încep să se plimbe cu bicicleta sau pentru adulții ce preferă să facă acrobații în loc de plimbările lungi de rezistență.

Bicicletă hibridă de performanță

Bicicletă hibridă de performanță.

Dacă ești serios când vine vorba de exercițiu și recreere, însă nu vrei să mergi la fel de rapid sau de mult precum un ciclist de cursieră sau pe același teren precum cineva cu o bicicletă de munte, atunci bicicleta hibrid s-ar putea să fie un design bun pentru tine.

Acest model de bicicletă are ghidonul orientat spre exterior, precum cel al bicicletei de munte, însă oferă multe dintre beneficiile de rezistență ale bicicletelor cursiere.

Sunt proiectate pentru a te menține într-o poziție verticală, în loc să te țină cocoșat, precum o face bicicleta cursieră. Acest lucru îți permite să mergi pe bicicletă cât timp vrei și o vei face confortabil.

Oferă niște suspensii moderate, însă nu sunt potrivite pentru a fi folosite pe traseele pentru bicicletele de munte. Le poți folosi pe drumurile pavate într-un mod sigur și confortabil.

Nu sunt la fel de ușoare precum bicicletele cursiere, deci nu sunt bune pentru a atinge viteze mari sau pentru a fi folosite pentru plimbări lungi. Deși, pot fi folosite pe drum pentru plimbările de câteva ore în timp ce o faci într-un mod plăcut.

Au niște roți mai largi decât bicicletele cursiere cu tracțiune moderată – mai mare decât a celor cursiere, însă nu la fel de mare precum a bicicletelor de munte.

De obicei au șaua mai mare decât a bicicletelor cursiere, din moment ce sunt proiectate pentru a fi confortabile și pentru a putea fi folosite într-o poziție verticală.

Dacă vrei să te plimbi printr-un parc sau prin cartier pentru a face exerciții, în timp ce nu încerci să dobori recorduri de viteză, atunci bicicleta hibrid s-ar putea să fie o alegere bună pentru tine.

Dacă vrei să folosești bicicleta hibrid pe o potecă neasfaltată ce nu are prea multe pietre sau prea multe gropi, sau dacă ți-ar plăcea să-ți folosești bicicleta hibridă pentru călătoriile lungi, precum într-un turneu, atunci una dual sport s-ar putea să fie un stil hibrid bun pentru tine.

Bicicletă pentru Cyclo-Cross

Bicicleta pentru Cyclo-Cross.

Acest tip de bicicletă este popular de ceva timp în țările europene, precum Belgia, unde Cross a devenit aproape un cult. Cyclo-Crossul este un sport ce crește în popularitate.

Combinând cele mai bune aspecte a mersului pe bicicletă pe șosea și pe munte, Cyclo Cross este un sport unic pentru cei ce vor o doză de aventură mai mare.

Cyclo Cross-ul implică curse pe teren accidentat, de obicei pe câmpuri denivelate, pline de noroi și murdărie. Dacă îți place să te murdărești, atunci acesta este sportul potrivit pentru tine.

Ce tip de bicicletă trebuie să folosești pentru Cyclo Cross?

Dacă ai vrea să participi la Cross, precum este denumit de entuziaști, probabil că îți vei dori o bicicletă proiectată special pentru acest lucru.

O bicicletă pentru Cyclo Cross este proiectată în același stil precum una cursieră, însă oferă și unele funcții pe care le are și bicicleta de munte, precum suspensii și roți mai mari.

În timpul Cross-ului vei vrea să ai tracțiune și, ca rezultat, roțile mai largi și mai rezistente, ce au fost proiectate pentru tracțiune, vor fi importante. Roțile mici și netede ale cursierei nu vor face față unui traseu de Cyclo Cross.

Aceste biciclete au un sistem de frânare diferit față de cele cursiere sau de cele de munte, acestea fiind proiectate specific pentru a face față traseelor de Cyclo Cross.

Fără a avea grijă cum trebuie, noroiul se poate întări pe frâne și le va face nefolositoare. O bicicletă Cyclo Cross este proiectată pentru a te ajuta să te protejezi împotriva acestor lucruri.

Probabil că vei vrea niște suspensii în plus. Deși Cyclo Cross nu implică roci sau bolovani, tot vei avea parte de niște trasee mai grele decât asfaltul, iar acest lucru își va pune amprenta pe corpul tău, în cazul în care bicicleta nu este bună.

Dacă vrei să te apuci de Cyclo Cross, însă nu îți permiți să-ți cumperi o bicicletă nouă, atunci aruncă o privire la magazinele locale de biciclete și vorbește cu reprezentanții pentru a-ți modifica bicicleta cursieră în timpul sezoanelor de Cross, s-ar putea să meargă.

Dacă îți place să mergi pe drum, dar și pe munte cu bicicleta, atunci s-ar putea să-ți placă și Cyclo Cross.

Bicicletă Adventure

Bicicletă Adventure verde pe un camp.

Precum Cyclo Cross a crescut în popularitate, la fel s-a întâmplat și cu drumețiile pe drumuri pietruite. Fiind popularizat de evenimente de rezistență precum Dirty Kanza, sportul ciclismului pe drumuri pietruite a atras un nou grup de entuziaști ai ciclismului.

De obicei traseele sunt pietruite, drumuri de țară, așa că ciclismul pe drumuri aventuroase combină multe aspecte ale ciclismului cursier și ale Cyclo Cross-ului, scoțând noroiul din ecuație.

Dacă vrei să te dai pe un drum pietruit, trebuie să știi că îți poți cumpăra o bicicletă proiectată specific pentru asemenea suprafețe sau îți poți modifica bicicleta cursieră..

Comparativ cu cursele mai scurte ale Cyclo Cross-ului, cursele pe drum pietruit sunt mai lungi și îți testează rezistența. Ca rezultat, designul bicicletei ar trebui să fie mai lung și mai optimizat pentru a fi folosit în timpul curselor de rezistență.

Însă vei avea nevoie de mai multă tracțiune și rezistență pe care nu o pot oferi roțile ușoare și netede ale bicicletelor cursiere. Roțile ar trebui să fie mari și să aibă un design mai bun cu striații. Ar trebui să reziste mai bine la lovituri decât roțile bicicletelor normale.

Chiar și cu un design excelent al roților, tot trebuie să te îngrijorezi de pietrele ascuțite atunci când te plimbi pe un drum pietruit, așa că ar trebui să-ți iei o trusă de reparat roți (sau două) la tine de fiecare dată când pleci.

Poți să te plimbi cu o bicicletă adventure și pe drum. Trebuie doar să iei în considerare că roțile s-ar putea să-ți îngreuneze bicicleta, iar plimbarea nu v-a fi la fel de lină, deci cel mai probabil nu vei vrea să participi cu o asemenea bicicletă la curse.

Bicicletă de touring

Bicicleta de touring neagra.

Deși numele te face să crezi că vei pleca la o plimbare cu bicicleta duminică după amiază, bicicletele de touring sunt pentru cu totul altceva. Nu sunt potrivite pentru curse, însă acest lucru nu înseamnă că nu sunt bune.

Bicicletele de touring sunt un stil de biciclete cursiere ce sunt proiectate pentru plimbările lungi sau pentru turnee.

De obicei, aceste biciclete sunt folosite când cineva se plimbă timp de câteva săptămâni și parcurge o distanță mai mare de 150 de kilometri pe zi, timp de zile sau chiar săptămâni, în timp ce are parte de cât mai puțin ajutor din exterior.

Dacă ești în căutarea unei biciclete cu care să traversezi țara, atunci o bicicletă de touring s-ar putea să fie mai confortabilă și mai potrivită decât o bicicletă cursieră standard.

Bicicletele de touring au un stil și un design similare bicicletelor cursiere tradiționale, însă au câteva modificări.

Acestea îți oferă o poziție verticală atunci când pedalezi. Deși, bicicletele cursiere sunt proiectate pentru rezistență, acestea nu sunt bune pentru a fi folosite în fiecare zi, toată ziua, timp de săptămâni întregi.

Pentru asta, designul bicicletei de touring te ține mai drept în șa.

De asemenea, ai loc să-ți pui bagaj și portbagaj, permițându-ți să îți cari tot echipamentul de care ai nevoie în timpul unui tur – mâncare, cort, sac de dormit – pe bicicletă.

Când vine vorba de mecanism, nu vei avea nevoie de toate mecanismele ușoare pentru a prinde viteză pe dealuri. În schimb, un mecanism mai jos va fi mai eficient în timp ce te afli prin munți sau prin dealuri în timpul turneului tău.

Bicicleta cursieră poate fi configurată pentru a îi putea pune atașamente, însă dacă te pregătești pentru un turneu lung, atunci ar fi mai bine să investești într-o bicicletă proiectată pentru asemenea curse.

Bicicletă orizontală

Bicicletă orizontala alba.

Dacă ai probleme cu spatele sau cu gâtul, însă tot vrei să te plimbi cu bicicleta, atunci una orizontală s-ar putea să fie stilul potrivit pentru tine.

Cu scaunul pozitionat jos și în spatele ghidonului, bicicleta îți permite să te plimbi într-o poziție așezată, cu brațele în fața ta, în loc ca acestea să fie în jos, precum a modelelor de biciclete tradiționale.

Acest lucru ajută ca biciclistul să stea mai confortabil, într-o poziție ce nu este la fel de grea precum a unelor biciclete cursiere sau a unora hibride.

Aceste biciclete sunt bune pentru plimbările recreaționale, pe drumuri pavate, însă nu sunt potrivite pentru terenurile accidentate sau pentru traseele off-road.

Aceste biciclete sunt foarte aproape de pământ, și, ca rezultat, s-ar putea să fie mai dificile de văzut pe șosea de către șoferii de autoturisme atunci când te plimbi pe un drum. Ar trebui să ai mai multă grijă pentru a fi cât mai vizibil atunci când te plimbi cu o bicicletă orizontală pe un drum drept. De exemplu, ar trebui să porți haine ce te scot în evidență și să ai bicicleta luminată cât mai bine.

Bicicletă Cruiser

Bicicleta Cruiser neagra pe o plaja.

Bicicleta Cruiser arată bine și este distractiv să te plimbi pe ea. Aceasta este o opțiune pentru persoanele ce își doresc beneficiile bicicletelor hibrid, însă la un ritm mai încet.

Aceste biciclete oferă o poziție verticală, cu un ghidon orientat spre exterior, permițându-ți să stai cât mai confortabil.

Scaunul este poziționat mai jos decât ghidonul, ceea ce este diferit față de bicicletele hibrid tradiționale.

Aceste biciclete folosesc și protecție (aripi) în designul lor.

Aceste biciclete oferă un design al pedalelor plat, specific bicicletelor Cruiser, pentru a-ți putea menține piciorul cât mai aproape de pământ, astfel te poți opri și poți controla bicicleta mai ușor.

Spre deosebire de bicicletele hibrid, aceste biciclete sunt potrivite pentru plimbările scurte pe rute drepte. Adesea sunt un accesoriu de modă, însă reprezintă și o metodă bună de transport și pentru exerciții.

Bicicletă pliabilă

Bicicletă pliabilă galbenă.

Dacă faci naveta zilnic către birou, ești un călător frecvent sau doar stai într-un oraș, atunci bicicleta pliabilă s-ar putea să fie o opțiune pentru tine. Aceste biciclete se pliază ușor și îți permit să le depozitezi cât mai eficient acasă sau la birou.

Este o opțiune bună pentru transport, însă are câteva limitări. Nu vei avea parte de performanța bicicletelor hibride, însă te vor duce din punctul A în punctul B într-un mod decent, în timp ce-ți oferă o doză zilnică de exerciții.

Au de obicei o țeavă pentru șa mai mare și niște ghidoane mai lungi decât al celorlalte designuri de bicicletă, comparat cu cele hibrid sau cele Cruiser.

Roata acestui design de bicicletă este mai mică decât cea a celor hibrid sau a celor cursiere, acest lucru având un impact asupra vitezei și asupra controlului, însă pentru călătoriile de zi cu zi, s-ar putea să se ridice la așteptările tale.

Bicicletă tandem

Bicicleta tandem alba sprijinita de un zid din caramida.

Dacă tu și un prieten sau partenerul, vreți să vă distrați, într-un mod creativ ce implică să vă plimbați împreună cu bicicletele, atunci stilul tandem s-ar putea să fie cea mai bună alegere.

Acest design de două biciclete într-una singură – o bicicletă cu două scaune, două seturi de ghidoane și două seturi de pedale – îți permite să pedalezi prin viață, sau cel puțin în timpul plimbărilor zilnice, împreună.

Le poți găsi în stilul hibrid sau în cel Cruiser, depinzând de nivel îți dorești când vine vorba de viteză și activitate.

Indiferent de nivelul de aptitudine sau de cât vrei să cheltui pentru această activitate, ciclismul îți oferă o șansă excelentă pentru a ieși afară din casă și pentru a te putea bucura de aer proaspăt și de exercițiu, indiferent dacă te plimbi recreațional sau în scopuri utilitare.

Citește și: Componentele unei biciclete – Ghid cu ilustrații

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *