Fata montand o bicicleta albastra pe un suport de biciclete atasat la o masina.

Thule T2 Pro XT – Suport pentru biciclete (cu extensie pentru 2 biciclete)

La un anumit moment, chiar dacă te plimbi des cu bicicleta sau ai copii ce încep să descopere plăcerea de a se plimba cu bicicleta, vei avea nevoie de un suport pentru biciclete pentru mașina ta.

Când bicicletele copiilor erau mici, doar le prindeam pe mașină, până când cel mare și-a luat o bicicletă de munte. Asta a însemnat că aveam și eu nevoie de o bicicletă. Așa am descoperit bicicletele electrice. Am testat-o pe una și așa am știut că e perfectă pentru mine.

Chestia e că o bicicletă electrică de munte cântărește mult (peste 20 de kilograme).

Nu am știut asta în acel moment, însă a însemnat că voi avea nevoie de un suport pentru biciclete, de categorie grea, în stilul de “tavă”.

Din moment ce ciclismul montan este foarte popular în zona noastră, nu am dus lipsă când a venit vorba să întreb oamenii despre ce suport pentru bicicletă ar trebui să folosesc.

Multe persoane mi-au spus de sportul celor de la Thule, cu extensie pentru două biciclete și că acesta este perfect pentru greutatea pe care ar trebui să o transport.

Nefiind o persoană ce ignoră sfaturile bune, am și cumpărat suportul pentru biciclete Thule T2 Pro XT.

Am acest suport deja de un an. Am cărat bicicletele pe el de cel puțin 30 de ori, poate chiar mai mult. Încă este foarte bun.

Cum arată fără biciclete pe el?

Din cauză că este versiunea pentru patru biciclete, acesta sare în ochi. Este destul de mare când este pliat.

Când dai cu spatele, în timp ce ai acest suport montat, chiar dacă e pliat, nu te baza pe camera din spate, din moment ce suportul este mai mare decât aria senzorului de avertizare. Trebuie să fim foarte atenți când dăm cu spatele din cauza asta.

Masina cu suport de bicicleta Thule T2 Pro XT.

Este nevoie de un cârlig

Thule T2 Pro XT nu este un suport ce se prinde cu o curea de trapa din spate și nici un portbagaj pentru biciclete. Este un suport de categorie grea ce are nevoie de un cârlig. Suportul cântărește peste 45 de kilograme, iar asta fără biciclete. Versiunea pentru două biciclete poate susține până la 55 de kilograme.

Există două versiuni pentru cârlige de 5 centimetri și 3 centimetri.

Cum să pui în siguranță bicicletele?

Atâta timp cât îți amintești să asiguri ambele roți ale bicicletei, bicicleta se potrivește bine, ai montat cum trebuie suportul și l-ai atașat într-un mod sigur de cârlig, atunci bicicletele vor sta bine.

Prima dată când l-am luat mă uitam anxios în oglinda retrovizoare pentru a mă asigura că bicicletele încă mai sunt acolo. Ultimul lucru pe care mi-l doream era să văd cum zboară 4 biciclete și se lovesc de mașina din spate. Nu-mi păsa prea mult de biciclete, însă nu voiam să rănesc pe cineva doar pentru că eu am vrut să iau bicicletele cu mine în vacanță. De fapt, bicicletele stau foarte bine în suport și nu prea se mișcă în timpul mersului.

Nu am avut nici o problemă cu suportul, iar bicicletele nu s-au clătinat în acesta.

Pârghie pentru roata din față

Roata din față a bicicletei este bine atașată de suport. Un braț se prinde de partea de sus a roții, aproape de ghidon.

Cureaua pentru roțile din spate

Roata din spate este prinsă cu o curea prin tensiune.

Ușor de folosit (pentru încărcat și descărcat)

Chiar și un copil de 8 ani poate monta o bicicletă. Nu glumesc. Fiul meu de 8 ani își montează singur bicicleta, atât de ușor este (deși el depune totuși puțin efort).

Dar cu bicicleta mea electrică, ce cântărește mai bine de 20 kg, este altă poveste. Este un monstru atunci când vine vorba să o ridic, însă în momentul în care montez roata din față, bicicleta este stabilă și pot să prind și roata din spate cu ușurință.

Îmi ia mai puțin de un minut să urc o bicicletă și cam același timp să o dau jos.

Secretul este să prinzi roata din față a bicicletei pentru a nu trebui să ții bicicleta ridicată, apoi poți prinde și roata din spate.

Mărimea bicicletei și a roților

Suportul este pentru biciclete cu roți între 50 și 74 de centimetri. Asta înseamnă majoritatea bicicletelor. De asemenea suportă și roți de până la 12 centimetri grosime. Cu alte cuvinte poți pune în suport biciclete cursiere, biciclete de munte, biciclete pentru copii (cu roți mai mari de 50 de centimetri), biciclete electrice și multe altele.

Masina cu suport biciclete Thule T2 Pro XT 2.

Înclinare pentru accesul la portbagaj

Dacă ai o mașină hatchback, precum avem și noi, atunci uneori pe drum o să ai nevoie de acces la portbagaj. Este bine că cei de la Thule s-au gândit la asta deoarece suportul se poate înclina în spate, iar portbagajul se poate deschide.

Această funcție este folositoare tot timpul din moment ce inevitabil, vom avea nevoie să luăm ceva din portbagaj și nu trebuie să dăm jos bicicletele.

Mărimea minimă a bicicletei

Tehnic, mărimea minimă a roții este de 50 de centimetri. Am pus bicicleta fiului meu mic, ce are o roată de 35 de centimetri, pe suport fără probleme. În mod normal pun bicicleta în mașină, însă atunci când mergem cu cortul sau în timpul unor deplasări, nu este chiar așa de mult spațiu în mașină. Nu am avut nici o problemă, dar e mai bine să urmezi sfaturile producătorului.

Montare

Singurul lucru de care mă plâng la acest stand este că nu e ușor să-l montezi. Mi-au trebuit 2 ore.

Instrucțiunile mi s-au părut puțin cam vagi, în special când trebuie să blochez suportul în carlig, care, după părerea mea, este cel mai important pas al procesului de montare. Dacă nu este prins cum trebuie în cârlig, poate fi periculos. După un timp, am reușit să îl prin cum trebuie. După acel pas nu a fost chiar așa de greu.

Notă, cele două ore au inclus și atașarea extensiei pentru încă 2 biciclete, pentru a putea căra 4.

Cost

Nu este un suport ieftin. Este unul dintre cele mai scumpe de pe piață. Suportul normal este în jur de 2500 RON, iar extensia pentru încă 2 biciclete costă în jur de 1900 RON.

În orice caz, aveam nevoie de un suport de categorie grea ce poate duce mai mult de 20 de kilograme, deci nu prea am avut de unde alege.

Merită extensia pentru încă 2 biciclete?

Da, merită 100%, dacă ai nevoie să cari 4 biciclete. Poți cumpăra extensia de aici.

Întrebări frecvente

Cât de multă greutate poate duce Thule T2 Pro XT?

Suportul, fără extensie, poate duce în total 55 de kilograme.

Cât poate cântări o singură bicicletă?

Cea mai grea bicicletă poate cântări în jur de 28 de kilograme, chit că este electrică sau nu. Am o bicicletă de munte electrică ce cântărește puțin sub 28 de kilograme.

Vine Thule T2 Pro XT deja asamblat?

Din păcate nu. Trebuie să-ți scoți sculele și să te pregătești de o asamblare greoaie sau poate te pricepi la astfel de lucruri și faci o treabă mai rapidă ca mine.

Sistem prindere roata bicicleta pentru suport Thule T2 Pro XT 2.

Este ușor să o demontezi de pe mașină?

Nu. Din moment ce instalarea nu este ușoară, nici demontarea nu va fi. Este greu și dificil să-l demontezi de pe cârlig. Nu este făcut pentru a fi demontat după fiecare folosire, asta dacă nu cumva îți place munca grea.

Poți pune biciclete cu roți ajutătoare pe suport?

Da, însă trebuie să ai niște spațiu între roți și bicicleta următoare. Dacă ai o bicicletă cu roți ajutătoare poți pune doar trei biciclete pe suport. Știu asta pentru că anul trecut, fiul meu cel mic a avut o bicicletă cu roți ajutătoare.

Este vreun mod prin care pot bloca suportul de mașină și să securizezi și bicicletele?

Da, suportul se prinde de cârlig și poate fi scos doar cu ajutorul unei chei. Poți bloca bicicletele de suport cu orice lacăt folosești.

Poate fi folosit ca suport pentru ski-uri?

Din păcate nu poate fi folosit pe post de suport pentru skiuri. Sunt sigur că dacă ai niște cabluri vei putea să prinzi skiurile, însă nu a fost proiectat pentru acest lucru.

Este greu să cobori și să urci suportul?

Este greu chiar și fără biciclete. Nu îți vei dori să-l scapi. Este o durere de cap să îl cobori și să îl ridici când vrei să accesezi partea din spate a mașinii, însă este un preț mic pe care îl plătim pentru recreere, nu?

Concluzie

Iubesc acest suport pentru biciclete. A costat destul de mult, însă pot căra 4 biciclete într-un mod sigur. Este ușor de folosit, iar în opinia mea arată destul de bine.

Verifică preț Thule T2 Pro XT aici!

Citește și: Review suport de telefon Bovon pentru bicicletă

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *