Doua biciclete pe o masina.

6 opțiuni diferite de suport de bicicletă pentru mașină

Îți amintești când erai copil și te plimbai peste tot cu bicicleta? Aveai sentimentul de libertate în timp ce vântul îți sufla în păr. Astăzi, mersul pe bicicletă îmi aduce aminte de acele vremuri frumoase din copilărie. De asemenea, este și o formă excelentă de exercițiu.

Acum că nu mai sunt un copil, mersul cu bicicleta prin cartier nu mai are același farmec. Acum, vreau să mă plimb pe trasee, însă nu este ușor să îmi transport bicicleta până acolo. Trebuie să-mi găsesc un portbagaj bun de bicicletă pe care să-l pun pe mașină. Aruncă o privire la acest articol pentru a avea mai multe detalii despre diferitele tipuri de portbagaje pentru transportul bicicletelor.

Suport de biciclete cu prindere pentru cârlig (3 designuri)

S-ar putea să fii surprins că poți folosi cârligul mașinii pentru orice altceva decât o remorcă. Poți prinde chiar şi un suport de biciclete de acest cârlig. Un suport de biciclete cu prindere pentru cârlig se mai poate numi și o platformă sau un raft cu suport.

În momentul în care prinzi raftul de biciclete în loc, poți prinde cadrul bicicletei de tubul superior. De asemenea, poți să le pui cu roțile pe suport. Un cârlig de remorcă poate duce o greutate mare, deci nu trebuie să te îngrijorezi că nu-ți poate suporta bicicletele.

Trebuie să te asiguri că raftul pentru biciclete încape pe cârligul pentru remorcă. Acest tip de raft păstrează o distanță între mașină și biciclete, deci nu există șanse să apară zgârieturi pe biciclete. Acest raft se poate plia sau se poate da într-o parte pentru a putea avea acces la portbagaj atunci când ții bicicletele în el. Poate susține între două și șase biciclete. Este ușor să pui și să descarci bicicletele.

3 design-uri de rafturi pentru cârlig

Vertical

Biciclete atasate pe un suport vertical pe o masina.

Un suport vertical se montează sub vehicul, sub furcă. Îți legi bicicleta la baza roții de partea de jos a raftului pentru bicicletă. Acest tip de suport este cel mai bun pentru bicicletele de munte. Nu ar trebui să folosești un asemenea tip de suport pentru bicicletele de copii. Acest tip de suport este excelent pentru a transporta biciclete cu suspensie dublă.

Doar un singur braț al bicicletei intră în cadru, acest lucru făcând ca transportul bicicletelor cu suspensii complicate să fie mai ușor. Acest tip de suport îți permite să îți încarci bicicleta ușor și rapid, deci poți pleca la drum repede. Unele modele ale acestui tip de suport au o pedală ce îți permite să cobori raftul pentru a avea acces la portbagaj. Alte modele se pliază în jos complet.

Suportul vertical îți ține bicicletele suspendate sub cadru. Aceste tipuri de suport sunt mai compacte, costă mai puțin (decât cele cu suport în partea de jos), iar multe modele pot căra până la 4 biciclete. Sunt destul de populare.

Raft cu suport în partea de jos

Biciclete atasate la o masina pe un suport.

Suportul acestui tip de raft este plat, iar bicicletele stau pe el. Majoritatea pot căra două biciclete, însă unele pot fi extinse pentru a transporta patru.

Cel mai mare avantaj al acestui tip de raft este că pot căra greutăți mai mari, în special bicicletele electrice ce sunt mai grele.

Dezavantajele ar fi că sunt mai scumpe și blochează accesul la portbagaj.

Raft normal cu prindere pe cârligul de remorcare

Doua biciclete pe un suport de masina.

Raftul normal pentru cârlig de mai sus este cel mai popular deoarece este compact, puternic și multe modele cară până la 4 biciclete. Bicicletele sunt ușor de pus pe raft, pot transporta orice tip de bicicletă (de copii, cursiere, de munte), cu excepția bicicletelor electrice grele.

Am descoperit că acest tip de suport securizează bicicletele bine – există un risc foarte mic pentru biciclete să cadă, deoarece sunt prinse bine și datorită faptului că este un raft cu prindere pe cârligul de montare, iar întregul mecanism este sigur.

Suport cu cleme

Bicicleta atasata de o masina.

Acesta a fost primul meu suport pentru biciclete. Nu ai nevoie de un cârlig de remorcare. Mecanismul se prinde de spatele mașinii.

Acestea nu sunt cele mai rezistente suporturi, deci nu căra biciclete electrice. Deși, pentru bicicletele mai ușoare, funcționează bine.

Costă puțin, din moment ce nu trebuie să investești în cârlig, iar suportul este destul de ieftin (în jur de 500 RON).

Deși, nu ai acces în partea din spate a mașinii. Trebuie să dai jos suportul mai întâi.

Suport pentru roata de rezervă

Suport de bicicleta atasat pe roata de rezerva a unei masini.

Dacă ai un Jeep sau un SUV, acesta este cel mai bun suport pentru tine. Probabil că ții la bicicletă la fel de mult cât ții și la mașină. Suportul pentru roata de rezervă îți va ține în siguranță bicicleta și nu vei avea parte de zgârieturi. Trebuie să ai o roată de rezervă atașată de ușa din spate a Jeep-ului sau a SUV-ului. Suportul de bicicletă se atașează în spatele roții, deci nu trebuie să renunți la roata de rezervă pentru a putea căra biciclete. Acest tip de suport poate căra două biciclete. Poți securiza cadrul bicicletei în loc, iar apoi să îl legi cu curele.

Aceste suporturi sunt pentru biciclete de categorie grea, din moment ce sunt făcute din materiale rezistente și au curele din cauciuc ce au o durabilitate foarte bună. Furca este un braț ce se extinde din cadru. Aceasta menține bicicletele în loc, deci nu trebuie să-ți faci griji că vor cădea atunci când conduci. Unele modele au o furcă ce se pliază în jos, pentru a nu te încurca atunci când nu transporți biciclete.

Ce ne-a plăcut

 • Oferă securitate și stabilitate pentru biciclete
 • Suportul este ușor

Ce nu ne-a plăcut

 • Acest tip de suport este doar pentru SUV-uri și Jeep-uri

Suport cu montare pe portbagaj (fără cârlig)

Bicicleta pe un suport de masina.

 

Un alt tip de suport este cel ce se montează pe portbagaj, deci nu ai nevoie de cârlig. Acest tip de suport se pliază și se poate potrivi peste o varietate de mărimi și stiluri de portbagaje. Se pot potrivi peste un portbagaj plat sau peste o ușă verticală de SUV. Acest tip de suport are curele ce se înfășoară în jurul marginilor ușii portbagajului pentru a sta în loc.

Un suport cu montare pe portbagaj are brațe ce se pliază atunci când nu îl folosești. Îți oferă o stabilitate foarte bună pentru a menține bicicletele în loc. Cadrul are cleme ce sunt căptușite și ajustabile, pentru ca tu să poți ține bicicletele separate pe suport. În general, este destul de dificil să montezi și să demontezi un astfel de suport pentru biciclete. Atunci când acesta este montat, nu ai acces la portbagaj. S-ar putea să poți să găsești un suport de biciclete ce se înclină pentru a putea umbla în portbagaj. De asemenea, se poate plia pentru a fi depozitat mai ușor.

Ce ne-a plăcut

 • Nu ai nevoie de cu cârlig sau de o roată
 • Ieftin

Ce nu ne-a plăcut

 • Este dificil să-l montezi și să-l demontezi
 • S-ar putea să nu ai acces la portbagaj atunci când este montat

Suport de biciclete pentru benă

Bicicleta prinsa pe un suport in bena unei masini.

 

Un astfel de suport funcționează dacă ai o mașină cu remorcă plată. Unul dintre beneficiile unei astfel de mașini este că poți arunca ce vrei în spate. S-ar putea să vrei să faci asta cu bicicletele tale, însă nu este mereu o idee bună. S-ar putea să le zgârii sau să le deteriorezi. Există și posibilitatea să fie furate, dacă sunt lăsate în remorcă.

Există câteva tipuri diferite de suporturi pentru benă. Unul arată precum un tip de suport pe care îl vezi atașat de trotuar. Versiunea care se potrivește în benă arată ca o variantă mai mică a acestui suport. Are un cadru cu șanțuri prin care poți băga roata din față a bicicletelor. O altă opțiune permite bicicletei să fie așezată în poziție verticală, însă trebuie să scoți roata frontală pentru ca aceasta să încapă.

Ce ne-a plăcut

 • Permite bicicletei să stea vertical

Ce nu ne-a plăcut

 • Funcționează doar la mașinile cu remorcă
 • S-ar putea să fie nevoie să scoți roata din față

Suport pentru plafon

Bicicleta pe un suport pe acoperisul unei masini.

Un suport pentru plafon stă pe partea de sus a mașinii. Acest tip de suport poate ține între una și șase biciclete. Numărul bicicletelor pe care le poți căra depinde de plafonul mașinii tale, de greutatea bicicletelor și de lățimea plafonului. Trebuie să ai un portbagaj pentru plafon, ce vine din fabrică, sau să îți montezi unul.

Acest tip de suport îți permite să ai acces la portbagaj, ușa din spate sau la cârlig, în timp ce bicicletele stau pe mașină. Trebuie să ridici bicicletele pe plafon, deci asigură-te că poți face acest lucru. De asemenea, trebuie să îți lași bicicletele pe mașină atunci când nu le folosești. Și, trebuie să îți amintești că ai bicicletele pe mașină pentru a te asigura că ai spațiu suficient între biciclete și, de exemplu, un tunel.

Ce ne-a plăcut

 • Poate fi o opțiune bună pentru mașinile mici
 • Ai acces la portbagaj

Ce nu ne-a plăcut

 • Este greu să pui bicicletele pe suport
 • Trebuie să ai un portbagaj pentru plafon

Secțiunea de întrebări frecvente

Ce este un suport pentru biciclete?

Un suport pentru biciclete este un accesoriu pe care îl atașezi mașinii pentru a transporta o bicicletă sau mai multe dintr-un loc în altul. Există multe stiluri diferite de suport pentru biciclete, pe care le poți alege depinzând de mașină, greutatea bicicletelor și modul în care vrei să-ți transporți bicicletele. Suporturile de biciclete mai sunt cunoscute și ca purtători/cărăuși/raft de biciclete.

O scurtă istorie a suporturilor pentru biciclete

Istoria suporturilor de biciclete datează din 1973, când Graber Manufacturing a fost înființat și au creat primul sistem de suport pentru biciclete cu montare pe plafon, ce le-a permis oamenilor să care bicicletele cu mașinile. Apoi, compania a proiectat un suport pentru portbagaj ce se lega de portbagaj cu curele ajustabile. În 1980, a fost proiectat un suport ce avea un mecanism de blocare integrat. Lacătul trebuia cumpărat separat.

Apoi, în 1989 compania a fost cumpărată și redenumită pentru a ieși din criza suporturilor de bicicletă, ce părea să se întâmple la momentul acela. S-au axat pe inovarea produselor noi și le-au promovat bine. În 1992 compania a lansat un suport ce se putea plia. Acest suport era compact și ușor de folosit. În 1996 s-a început reproiectarea suporturilor de bicicletă pentru ca acestea să arate mai bine.

Aceste noi sisteme ce se montează rapid pe orice tip de vehicul, de la mașini mici până la dubițe. În 2014, au apărut mai multe schimbări la suporturile pentru biciclete, pentru a le inova și pentru a crea noi modele. Chiar și astăzi, suporturile pentru biciclete evoluează constant pentru a ține pasul cu cererile utilizatorilor.

De unde poți cumpăra un suport pentru bicicletă?

Poți cumpăra un suport aproape de oriunde. Există magazine pentru biciclete ce vând biciclete și tot felul de accesorii, inclusiv suporturi pentru biciclete. Sunt multe magazine online ce vând suporturi pentru biciclete, iar unele oferă și reduceri. De asemenea, poți găsi suport de biciclete la reducere în magazinele de sport.

Citește și: Componentele unei biciclete – Ghid cu ilustrații

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *