Bicicleta electrica pe un drum.

Noțiuni de bază ale bicicletelor electrice de drum 

Înainte de a intra în lumea largă a bicicletelor electrice, să vorbim despre elementele de bază ale unei biciclete de drum. O bicicletă rutieră este făcută exact pentru ceea ce spune și numele, călătoriile pe drumuri! Mai precis, scopul acesteia este să fie tipul ideal de bicicletă pentru a circula pe drumuri ușoare cu viteză și pe distanțe lungi.

Bicicletele de șosea tind să fie printre cele mai rapide biciclete disponibile și destul de potrivite pentru deplasarea pe distanțe lungi pe teren ușor. Acest lucru se datorează cadrelor și componentelor lor extrem de ușoare și altor caracteristici de proiectare care permit viteza și rezistența maximă.

Bicicletele de drum au anvelope înguste, de înaltă presiune, pentru a permite o rezistență minimă. Ghidonul este, de asemenea, coborât pentru a permite ciclistului să se aplece înainte pentru aerodinamică suplimentară.

Bicicletele rutiere vin în diferite modele și stiluri care se potrivesc diferitelor tipuri de ciclism. În acest articol ne uităm la un nou concurent de pe piață – bicicleta rutieră electrică. Să aruncăm o privire la bicicletele electrice:

Ce este o bicicletă electrică?

Înainte de a putea compara și de a face o prezentare generală a bicicletelor electrice de drum, cel mai bine este să oferim elementele de bază ale bicicletelor electrice în general. Toate oferă avantaje și funcționalități comparabile față de o bicicletă tradițională și îți va fi de ajutor să analizezi mai întâi care sunt acestea.

În primul rând, ce este o bicicletă electrică? Deși nu toate bicicletele electrice sunt la fel, toate folosesc o formă de motor electric pentru a propulsa sau a ajuta la mișcare. Unele motoare sunt mai puternice decât altele, ceea ce înseamnă că există multe biciclete electrice cu funcționalități diferite.

Există biciclete electronice care asistă pur și simplu ciclistul în anumite situații, și există și cele ce pot alimenta bicicleta în întregime. Cu toate acestea, opțiunea trebuie să rămână ca ciclistul să alimenteze bicicleta prin pedalarea manuală, altfel nu mai poate fi considerată o bicicletă.

Există o varietate de diferite tipuri de biciclete electrice pe piață. Îți vom explica cele mai importante trei tipuri pe care le vei întâlni. După aceea, îți vom oferi câțiva factori pe care ar trebui să îi iei în considerare la alegerea bicicletei electrice.

Bicicleta electrică rutieră

Desigur, combinați categoriile de mai sus și veți obține bicicleta electrică rutieră! O bicicletă electrică are designul obișnuit al bicicletei și folosește un sistem de motor electric pentru a oferi asistență la pedalaj sau la accelerația manuală. Acestea ajută ciclistul să prindă viteză și oferă toate avantajele unei biciclete de drum normale.

Unii ar putea considera acest lucru o „înșelăciune”, întrucât ciclismul rutier este recunoscut de cicliști ca un exercițiu cardio fantastic. Deci, simplificarea călătoriei ar putea elimina o parte din acest efort. Deși este adevărat că probabil nu vei obține un antrenament la fel de bun pe o bicicletă electrică de drum, singurul lucru care contează cu adevărat este dacă acest lucru ți se pare o activitate distractivă sau nu. Așadar, dacă dorești să faci un drum în mediul rural cu o bicicletă cu asistență la pedalat, cu mai puțin efort pentru a crește viteza, atunci de ce să nu alegi această opțiune?

Vezi și: Componentele unei biciclete – Ghid cu ilustrații

Tipuri de biciclete electrice

După cum am menționat mai sus, singura cerință reală pentru ca o bicicletă să fie considerată una electronică este utilizarea unui motor electric. Ca atare, există multe tipuri diferite cu multe utilizări diferite. Adesea, acestea sunt separate în trei categorii principale:

Tipul 1: Biciclete electrice cu asistență la pedalat

Primul și cel mai comun tip de bicicletă electronică este unul care ajută ciclistul să atingă o anumită viteză. Motorul pornește pentru a ajuta la alimentarea roții din spate și se oprește la atingerea unei anumite viteze. Acest tip de bicicletă este menit să ajute la ceea ce este considerat în general cea mai dificilă parte a ciclismului – accelerarea.

Tipul 2: Asistență la pedalare și atunci când îți dorești

Unele biciclete electrice au asistență la pedală, precum și pornire manuală la cerere. Aceast lucru înseamnă că poți utiliza o clapetă de accelerație pentru a alimenta bicicleta manual. Puterea motorului determină cantitatea de cuplaj și viteză pe care le poți atinge.

Tipul 3: Numai asistență atunci când dorești

Unele biciclete oferă doar asistență atunci când îți dorești. Aceste biciclete sunt relativ rare și, de fapt, cu greu se califică ca biciclete. Pentru a fi considerată în continuare o bicicletă electronică, trebuie să aibă opțiunea de a pedala manual.

Factori de luat în considerare la cumpărarea unei biciclete electrice de drum

Așadar, am acoperit elementele de bază ale bicicletelor electrice și ale bicicletelor de șosea, precum și ale diferitelor tipuri disponibile pe piață. Dar cea mai importantă parte este bicicleta electrică rutieră potrivită pentru tine. Cea mai importantă parte atunci când ai atât de multe opțiuni este capacitatea de a alege bicicleta perfectă.

Vom vorbi caracteristicile ce fac o bicicletă electronică bună, precum și cele care fac o bicicletă rutieră solidă. Bicicleta electrică rutieră ideală va conține o combinație bună a tuturor acestor caracteristici, iar aceste caracteristici sunt ceea ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să cumperi o bicicletă. Nu uita să iei în considerare modul în care vei folosi de fapt bicicleta și apoi compară nevoile tale cu factorii de mai jos:

Te-ar putea interesa și: Ce sunt cauciucurile tubeless pentru bicicletă?

Cuplaj

Primul factor, și poate cel mai popular pentru oricare bicicletă electrică este cuplajul. Acesta este puterea energiei care ajută la rotirea roții. Prin urmare, pe o bicicletă electronică, un cuplaj mai mare înseamnă mai multă asistență la pedală, permițându-ți să ajungi la o viteză mai repede și să atingeți viteze maxime mai mari. Cuplajul este măsurat în metri Newton (Nm), iar un Nm mai mare reprezentând un cuplu mai mare.

Motor

Motorul este responsabil pentru crearea cuplajului și va determina câtă asistență la pedalat vei primi pentru bicicleta electrică rutieră. Puterea motorului este măsurată în wați (W). Mai mulți wați înseamnă mai multă putere. O bicicletă electrică rutieră te va ajuta să pedalezi până la aproximativ 25 km / oră. Cu cât motorul este mai puternic, cu atât vei ajunge la destinație mai eficient și vei atinge niște viteze mai mari.

Baterie

Cealaltă componentă care este importantă la bicicletele electrice este bateria. Bateria determină eficiența bicicletei. O baterie mai bună îți va permite să pedalezi mai mult cu o singură încărcare. Acesta este motivul pentru care este important să verifici detaliile despre durata de viață a bateriei înainte de a cumpăra.

Acest lucru este deosebit de relevant pentru bicicletele electrice de drum, deoarece acestea sunt menite să acopere distanțe mari. Desigur, cu cât te asistă mai puțin la pedalat, cu atât va fi mai mare distanța pe o singură încărcare. Unele biciclete electrice de drum au setări diferite pentru diferite nivele de asistență la pedalat. Bicicletele electrice de ultimă generație vor parcurge peste 100 km cu o singură încărcare. La capătul inferior, vei avea parte de aproape 50 km pe încărcare.

Cost

Vom fi direcți, bicicletele electrice de drum sunt scumpe! Numai bicicletele de drum sunt scumpe, așa că atunci când le combini cu capacitatea electrică, nu vei avea parte de o investiție mică.

Desigur, există o mare varietate de prețuri, în funcție de calitate, marcă și capacități electrice. Este important să iei în considerare cu atenție ceea ce căutați într-o bicicletă rutieră înainte de a face o achiziție. Te poți aștepta să plătești între $4000 și $20 000 de dolari pentru o bicicletă electrică rutieră, modelele de ultimă generație pot costa și mai mult.

Greutate

Unul dintre cei mai importanți factori ai unei biciclete rutiere este cât de mult cântărește aceasta. Cu cât bicicleta este mai ușoară, cu atât este mai potrivită pentru a călători pe distanțe lungi cu mai puțin efort din partea ciclistului. Cu o bicicletă electrică rutieră, nu numai că trebuie să iei în considerare greutatea bicicletei, ci și greutatea componentelor electrice. Componentele electrice tind să adauge aproximativ 10 kilograme la greutatea unei biciclete.

Este important să reții că și bicicletele extrem de ușoare tind să fie mai greu de controlat. Acestea sunt atât de ușor deplasate, încât manevrabilitatea poate fi prea grea pentru cicliștii fără experiență.

Cadru

Unul dintre cei mai importanți factori în determinarea greutății unei biciclete este cadrul. Bicicletele de șosea sunt fabricate cu cadre foarte ușoare. Cele mai de folosite materiale pentru cadrele de biciclete rutiere sunt aluminiu sau fibra de carbon. Aluminiu oferă un cadru rezistent, dar este puțin mai greu decât fibra de carbon. Fibra de carbon este ușoară, dar este mai scumpă decât aluminiul.

Angrenaj

Angrenajul este un alt aspect important în ciclismul rutier. Angrenajele reglează nivelul de rezistență al pedalelor și permit ciclistului să se adapteze în funcție de teren. Practic, un ciclist mai puțin experimentat va dori probabil mai multe trepte de viteză, deoarece permit o reglare mai mare. Cicliștii mai experimentați ar putea prefera mai puține trepte de viteză, deoarece se pot schimba mult mai repede și, de fapt, greutatea bicicletei va fi mai mică. Desigur, este într-adevăr o chestiune de preferință.

Roți

Roțile sunt un factor important pentru bicicletele de drum, ca și pentru orice alte biciclete. Cu bicicletele de șosea, roțile de calitate superioară sunt mai ușoare și fac ca bicicleta să meargă mai repede. Modelele premium de biciclete rutiere tind să vină cu roți mai potrivite pentru viteză.

Citește și: Merită să-ți iei o bicicletă electrică? Părerea mea după ce am avut o bicicletă electrică timp de 2 ani

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *