Bicicleta electrica vazuta de jos.

Top 9 cele mai rapide biciclete electrice din 2020

În primul rând, ce înseamnă cea mai “rapidă” bicicletă electrică? Vorbim despre o bicicletă cu cea mai bună viteză, cea mai bună accelerație sau doar despre cea mai versatilă și manevrabilă bicicletă în timp ce ai viteză? În acest articol avem câte puțin pentru fiecare persoană.

Vom începe prin a ne concentra la cele mai rapide biciclete de pe piață, la modelele ce oferă cea mai multă viteză din industrie. Dar, să fim sinceri, acestea nu sunt cele mai practice, deci, după aceasta ne vom axa pe cele mai rapide biciclete electrice în limita legală. Acestea sunt cele pe care le poți folosi pentru naveta zilnică, cele a căror viteză poate fi mânuită de utilizatorul de zi cu zi.

Deci, să începem.

Cea mai rapidă bicicletă electrică

În primul rând, ne uităm la cele mai rapide biciclete de pe piață. S-ar putea să nu fie practice pentru naveta zilnică, însă dacă ești în căutarea celei mai rapide biciclete electrice de pe piață, sau doar dacă ești curios, atunci aruncă o privire la aceste performanțe tehnologice:

Hi Power Cycles Revolution X

Bicicleta electrica Hi Power Cycles Revolution X.

Aceasta este pe primul loc. O adevărată mașinărie atunci când vine vorba de tehnologia bicicletelor electrice, Revolution X are o viteză de 96 kilometri pe oră. Are și o accelerație impresionantă, ajungând de la 0 la 48 kpo în 4.57 secunde. Când vine vorba de viteză pură, nu ai cum să întreci acest model.

De asemenea, este o bicicletă de munte foarte capabilă. Are un cadru de carbon, full-suspension, frâne cu patru pistoane, și o baterie lithium ion de 86V 2400Wh, ce te duce până la 160 km. Dacă ești în căutarea celei mai rapide biciclete de pe piață, ce se descurcă bine și cu care poți merge și pe trasee, atunci aceasta s-ar putea să te intereseze.

Stealth Electric Bike

Bicicleta electrica Stealth Electric Bike rosie.

Următorul model este Stealth Electric Bike. Aceasta este o bestie, și este probabil cel mai popular model de pe piața bicicletelor electrice de mare viteză. Tehnologia motorului îi permite să atingă viteze ce nu ți s-ar părea posibile la o bicicletă electrică. Această bicicletă are o viteză de 80kmph, cu o funcționare de 96 km.

Încă o îmbunătățesc. Modelul din 2020 are o putere cu %20 mai mare, iar greutatea motorului este cu 20% mai ușoară. Acest lucru nu doar că oferă o călătorie rapidă, însă una confortabilă și manevrabilă. De asemenea, aceasta este o bicicletă full suspension cu frâne puternice.

Când vine vorba de biciclete electrice de performanță înaltă, acest model ajunge în vârful multor liste și nu este dificil să îți dai seama de ce. Dacă vrei viteză și aptitudini off-road, acest model s-ar putea să fie pentru tine.

Swind EB-01

Bicicleta electrica Swind EB-01.

Swind este o altă opțiune excelentă, de performanță înaltă. Are o viteză maximă de 96 kph.  Motorul electric are 15kW putere, acesta fiind motivul pentru performanța foarte bună a acestei biciclete. Bateria se încarcă repede (în doar 90 de minute) și te duce până la 130 de kilometri.

Bicicleta este destul de impresionantă. Are full suspension, frâne hidraulice pe ambele roți, asigură faptul că se poate descurca cum trebuie atunci când ai nevoie. Are și trei setări de motor – stradă, cross și MTB. Acest model este o performanță a ingineriei, însă la un preț de $20.000, nu este un model foarte accesibil de bicicletă electrică.

Hi Power Cycles Scout Pro

Bicicleta electrica Hi Power Cycles Scout Pro.

Un alt model de la Hi Power Cycles, Scout Pro este o altă minunăție. Acesta este o bicicletă electrică rapidă, la un preț mai accesibil. Are o putere de până la 3000W, ceea ce înseamnă că poate atinge o viteză maximă de 72 kph. Nu este la fel de rapidă decât celelalte biciclete electrice de mai sus, dar tot are mai multă viteză decât o bicicletă normală. De asemenea oferă asistență la pedalat și accelerație completă.

În același timp, este și o bicicletă bună pentru munte, având un design hardtail, cu o suspensie frontală de 150mm și roți de 27.5”.

Cele mai rapide biciclete legale pentru stradă

Până acum ne-am uitat la unele dintre cele mai rapide și mai performante biciclete electrice de pe piață. Dar hai să fim serioși, aceste biciclete electrice nu sunt practice când vine vorba de folosirea de zi cu zi. Sunt niște biciclete foarte specializate. Excelente pentru off-road și pentru cicliștii experți, însă utilizatorul normal de bicicletă electrică probabil că va vrea ceva ce este mai accesibil pe post de bicicletă electrică.

Să nu mai menționăm că momentan există doar 3 clase de biciclete legale pentru stradă (depinzând de țară). În SUA, bicicletele din Clasa 3 (cea mai rapidă) pot ajunge la o viteză de până la 45 kph. În această secțiune ne vom uita la cele mai rapide și cele mai puternice biciclete electrice cu care poți circula pe stradă.

Trek Allant

Bicicleta electrica Trek Allant.

Primul model este Trek Allant. Este produs de Trek, unul dintre cele mai de încredere nume din industria bicicletelor, iar Allant oferă cam tot ce ai avea nevoie de la o bicicletă electrică cu care poți să mergi pe stradă. Ajunge până la 45 kpo, ceea ce înseamnă că este printre cele mai rapide biciclete electrice cu care poți circula pe stradă.

Acest model este făcut pentru a te plimba. Se axează pe rezistență și funcționalitate. Cadrul din fibră de carbon este neted, ușor,rezistent și foarte aerodinamic. Are o baterie de 625Wh, care este printre cele mai rezistente. De asemenea, are și niște frâne hidraulice pe disc puternice pentru a te putea opri la orice viteză ai și în orice condiții te afli.

Allant este construit ca o bicicletă cruiser ce a fost proiectată pentru viteză. Dacă ai nevoie de o bicicletă ce te poate duce rapid în locul în care ai nevoie, atunci aceasta este pentru tine.

Propel Gazelle Ultimate

Bicicleta electrica Propel Gazelle Ultimate.

Gazelle Ultimate este un alt model excelent de bicicletă ce ajunge până la 45 kpo. Viteza este datorită motorului Bosch Performance Line, ce oferă 75 Nm de tensiune și cântărește doar 2.9 kg.

BIcicleta este proiectată pentru a merge rapid, dar și pentru a putea fi manevrată și controlată. Are un cadru puternic din aluminiu, suspensie frontală, și frâne hidraulice pe disc ce sunt puternice. De asemenea, este proiectată pentru a fi confortabilă, cu apucături ergonomice și o șa de calitate înaltă.

Cele mai rapide biciclete de specialitate

Am găsit câteva biciclete electrice ce nu intră în celelalte categorii. Tehnologia bicicletelor electrice este destul de captivantă, și, datorită acestui lucru, există multe tipuri de biciclete. Aici sunt câteva designuri atrăgătoare ce merg repede.

Cel mai rapid Trike: Outrider Trike

Bicicleta electrica Outrider Trike.

Ce ai spune de un trike de viteză? Acesta îți permite să atingi o viteză mare. Dacă ai mers vreodată pe un trike, atunci acesta va fi cel mai puternic. Are o viteză maximă de 32 kpo, ce este un lucru formidabil pentru un trike.

Acest trike este puternic și rezistent, ba chiar și potrivit pentru off-road. Are suspensii frontale și în spate anti-șoc și un sistem electric. Bateria oferă între 24 și 56 kilometri de parcurs per încărcare, însă există și opțiunea unui model mai bun ce îți oferă între 96 și 225 kilometri per încărcare.

Per total, este o bicicletă foarte specifică, însă dacă ești în căutarea unui trike electric, off-road și rapid, atunci acesta este exact ceea ce cauți.

Bicicletă electric pliabilă de viteză: Voltaire Magnum Premium

Bicicleta electrica Voltaire Magnum Premium.

Bicicletele pliabile sunt o subcategorie populară a bicicletelor, în special pentru navetiști. Beneficiile unei biciclete pliabile sunt faptul că se pliază într-o formă compactă și poate să te ducă aproape oriunde vrei. S-au dus vremurile când te îngrijorai că ți-ai lăsat bicicleta afară toată ziua și cineva ar putea să o fure.

Voltaire Magnum Premium este o bicicletă pliabilă foarte capabilă. Ajunge până la 45 kpo, făcând ca aceasta să fie printre cele mai rapide biciclete electrice legale pe stradă. Este destul de impresionant pentru o bicicletă pliabilă, cu o baterie de 48V și un motor de 500W. Bateria este capabilă, însă nu este incredibilă, oferind între 40 și 88 de kilometri per încărcare.

Voltaire Magnum Premium este proiectată pentru portabilitate, însă și pentru a fi manevrată și confortabilă. Acest model nu sacrifică din plăcerea de a te plimba pentru a fi mai portabilă. Are în jur de 25 kg, datorită cadrului din aliaj de aluminiu. De asemenea, are suspensie frontală și poți ajusta înălțimea șeii și a ghidonului.

Per total, dacă vrei o bicicletă pliabilă, îți va fi greu să găsești ceva mai bună decât acest model. Nu te-ai fi așteptat ca o asemenea bicicletă electrică portabilă să fie așa de puternică, însă aceasta îți arată că se poate.

Cea mai bună bicicletă de viteză pentru buget: Aventon Pace 500

Bicicleta electrica Aventon Pace 500.

Încheiem această listă cu cea mai bună bicicletă electrică pentru cicliștii cu buget limitat. Când vine vorba de a cumpăra o bicicletă electrică de buget, nu prea ai șanse. În general, bicicletele electrice sunt costisitoare, iar prețul crește când iei în calcul motorul.

Aventon Pace 500 întrerupe acest trend și îți oferă o bicicletă electrică puternică la un preț accesibil. În timp ce nu este la fel de puternică sau de capabilă precum bicicletele mai bune de pe această listă, tot ajunge la 32 kpo, datorită motorului de 750W.

Bicicleta este destul de bună. Este puternică și rezistentă, construită precum o bicicletă cruiser de calitate. Are frâne hidraulice puternice, o șa căptușită și un ecran LCD. Un pachet destul de impresionant pentru un preț așa de accesibil.

Citește și: Componentele unei biciclete – Ghid cu ilustrații

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *