Doi barbati si o femeie pe biciclete.

6 opțiuni principale pentru ciclism

Când vine vorba de ciclism, fiecare are propria preferință. Fie că asta înseamnă că te concentrezi pe ciclismul rutier, pe cel prin noroi sau pe cel pe un traseu montan, cu toții avem o disciplină de ciclism preferată care se potrivește nevoilor și personalităților noastre.

În afară de faptul că toate tipurile de ciclism implică de obicei două roți, acolo se termină asemănările. De la echipament la grupul demografic, până la bicicletele în sine și abilitățile necesare pentru a le folosi.

Mai mult. Fiecare tip individual de ciclism oferă beneficii diferite pentru corpul tău. și, odată ce ai acumulat abilitățile pentru o singură disciplină de ciclism, aceste abilități pot fi de obicei transferate la următoarea. Acesta este motivul pentru care cicliștii profesioniști au adesea un mix de regimuri și programe de antrenament, combinând mai multe tipuri de ciclism pentru a lucra mușchi diferiți.

De exemplu, adesea Tahnee Seagrave (un ciclist de curse profesionist la coborâre) folosește o bicicletă rutieră pentru a-și spori cardio-ul și rezistența. Acest lucru îi permite să-și îmbunătățească performanțele de ciclism atunci când merge pe trasee mai grele.

Deci, dacă participarea la diferite tipuri de ciclism este o tehnică eficientă pentru cicliștii profesioniștii, atunci ar trebui să fie și pentru cei amatori, precum eu și tu, nu? Să le explorăm pe toate mai jos pentru a înțelege mai bine:

Tipuri de ciclism

1. Ciclism montan

Persoana pe o bicicleta pe munte.

Când majoritatea bicicliștilor se gândesc la ciclism montan, se gândesc la trasee noroioase cu obstacole imposibile pe o coborâre verticală – dar nu este cazul. Ciclismul pe munte este un sport palpitant, care îți oferă un antrenament bun și adrenalină.

Ciclismul pe munte nu trebuie să se întâmple în munți sau dealuri. Poți merge cu bicicleta prin deșerturi și prin parcuri pentru a adăuga o varietate rutinei. Bicicletele montane au suspensie suplă, ceea ce va face mai ușoară urcarea și coborârea în siguranță în timp ce te antrenezi.

Efortul viguros al ciclismului montan îțu va stimula corpul să elibereze endorfine naturale – eliberând mai multă energie în trupul dumneavoastră. Exercițiul stimulează, de asemenea, serotonina, care previne depresia și anxietatea.

Din motivele enumerate mai sus, este important să înveți cum să mergi pe o bicicletă montană. Poți vizita orice instituție care predă ciclismul și te poți înscrie astăzi pentru a învăța ciclismul montan.

2. Ciclismul cursier

Barbat pe o bicicleta pe un drum.

Ești nou în categoria ciclismului cursier? Atunci ai ajuns la locul potrivit. Ciclismul pe șosea este un set important de abilități care depinde de stăpânirea tehnicilor de bază, și nu de parcurgerea kilometrilor pe șosea. În plus, bicicletele rutiere sunt ușoare, ceea ce face ca plimbarea să fie cea mai populare disciplină de ciclism.

Plimbarea pe șosea are o mulțime de beneficii – de la îmbunătățirea concentrării la tonifierea mușchilor corpului. De asemenea, plimbarea pe șosea îți relaxează corpul, permițându-ți să te concentrezi doar pe ceea ce este în fața ta. De asemenea, plimbarea este populară, deoarece poți începe chiar de la ușa de la intrare.

3. Ciclism în tandem

Cuplu pe o bicicleta in tandem.

Bicicleta tandem (sau bicicletă dublă) a fost proiectată la sfârșitul anilor 1800 pentru a fi condusă de mai multe persoane. Bicicleta permite ca doi cicliști să circule împreună fără ca nimeni să rămână în urmă.

Este mai popular pentru un cuplu, o pereche de prieteni sau un părinte și copilul lor. Poți comanda o bicicletă tandem cu un scaun pentru copii și remorcă pentru ca familia să călătorească împreună.

La bicicletele tandem, rezistența la vânt și greutatea rămân aceleași, dar puterea de a merge cu bicicleta este dublată. Înseamnă că puteți călători mult mai repede decât călătoriți cu bicicletele solo. Ar trebui să încerci. Le poți găsi în magazinele de biciclete.

4. Cyclocross

Barbat pe o bicicleta intr-o cursa.

O bicicletă Cyclocross este un tip specific de bicicletă drop-bar construită pentru a aborda orice pistă de curse. Bicicleta Cyclocross este diferit de alte biciclete de curse pe șosea datorită geometriei cadrului. Au spații libere mai largi pentru a-și menține anvelopele mari în poziție.

Datorită caracteristicilor lor, aceste biciclete sunt suficient de solide pentru a-și menține forma în timp ce le parcurgi un teren provocator. Cursele CX constau din ture scurte de 60 de minute care te fac să lucrezi fiecare mușchi.

Cursele CX sunt dure și provocatoare în măsura în care sportivii profesioniști, precum Manon Carpenter, participă pentru a-și menține forma și disciplina în afara sezonului.

5. Ciclism pe pistă

Cinci concurenti pe o pista de ciclism.

Ciclismul pe pistă devine din ce în ce mai popular, deoarece se desfășoară pe piste special construite. Din acest motiv, orice ciclist se poate alătura, deoarece nu există soare sau teren accidentat de care să îți faci griji. Cu toate acestea, ciclismul pe pistă este încă dificil, deoarece necesită pedalare constantă la viteze mari și fără frâne.

Ciclismul pe șină te învață să reziști pe distanțe lungi, deoarece parcurgi traseul pe aceeași cale la aceeași viteză fără frâne. De asemenea, te învață cum să faci o manevră fără să-ți lovești colegii. Cu alte cuvinte, vei câștiga o grămadă de abilități pe pista de ciclism.

Există multe evenimente de ciclism pe pistă – de la urmărirea individuală la cursa zero, cursa punctelor, Madison și omnium. Fiecare dintre aceste evenimente este făcut pentru a transfera abilitățile la disciplina ta primară. Vei deveni un ciclist mai bun după ce ai participat la unul sau la toate aceste evenimente de ciclism pe pistă.

6. Ciclism BMX

Baiat pe o bicicleta BMX.

Chiar dacă nu ești un ciclist, sunt destul de sigur că ai dat peste cuvântul BMX. BMX este o bicicletă populară datorită stilului său de folosire. Cicliștii merg pe BMX pe rampe bine construite într-un parc de skate plin de obstacole.

Drept urmare, bicicliștii sunt plini de scurte explozii de energie în timp ce încearcă să meargă cu bicicletele BMX prin parcul de skate, ocolind toate obstacolele din interior.

BMX-urile sunt destul de ieftine începând de la $169 și pot fi găsite în majoritatea magazinelor – datorită popularității sale în comunitatea cicliștilor. BMX-ul este un sport universal, care se practică atât în ​​aer liber, cât și în interior.

Tot mai multe facilități interioare se deschid pentru a găzdui două categorii diferite de bicicliști. Cei noi, care învață cum să circule cu bicicleta, și cei cu experiență, cărora le place ciclismul alături de alte persoane.

Nu există nicio scuză pentru a nu învăța BMX. În timpul iernii, majoritatea școlilor ajung să ofere lecții pentru noii bicicliști care folosesc BMX. Acești bicicliști sunt învățați cum să manevreze bicicleta cu încredere pentru a ajuta la navigarea în toate secțiunile pistei. Deci, de ce să nu încerci?

Ieși afară și plimbă-te!

După cum poți vedea, există multe tipuri de ciclism și discipline. Îți recomandăm să încerci o variantă a acestora pentru a vedea care dintre ele te ajută să îți îmbunătățești performanța și să îți perfecționezi cel mai bine abilitățile.

Citește și: Componentele unei biciclete – Ghid cu ilustrații

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *